HTML

Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

"A demokrata nem fél."(Bibó István)

2009.03.29. 16:19 :: tiszta_vizet

Kedves liberális politikusok!

Úgy gondolom, elérkezett az a pont, amikor egy nagy levegőt kell venni. Megadtátok az esélyt a jelenlegi kormánynak, megadtátok az esélyt a Magyar Szocialista Pártnak. 

Ők köszönik szépen, de nem éltek vele.

Végigsakkoztátok az összes lehetséges verziót, sorra mondták vissza a hiteles jelöltek a miniszterelnöki felkérést. Egy hét egyeztetés után a napnál is világosabb, hogy az MSZP nem hajlandó alapvető szerkezeti reformokba belemenni, nekik csak egy név kell, akivel kihúzzák 2010-ig. Ehhez nem adja a nevét sem Surányi György, sem Bokros Lajos. Úgy gondolom, hogy egy szabad, demokrata ehhez nem asszisztálhat. Ez az út az SZDSZ végső széteséséhez, a teljes arcvesztéshez, a totális megsemmisüléshez vezet.

Ilyenkor csak egyet lehet tenni: venni egy mély levegőt, kiállni a nyilvánosság elé, és közölni, hogy az SZDSZ nem fél. Nem fél a demokráciától. Nem fél az előrehozott választásoktól. Nem fél az esetleges kritikától.

És nem fél Orbán Viktortól. 

A következő választásokig még föl lehet építeni egy pártot. De nem úgy, hogy hetekig egyeztet a századik miniszterelnökjelöltről, és tesz újabb és újabb semmitmondó nyilatkozatokat.

Egyetlen reális esélye a sikeres szereplésre az, ha hoz egy bátor döntést és a változások élére áll! Ha kimondja, hogy legyenek előrehozott választások!

Ha tudja, meri, teszi azt, ami az ország hosszú távú érdekeit szolgálja. Nem lesz könnyű, ezt elismerem. De semmivel sem lesz nehezebb, mint 2010-ben lenne, és ezerszer tisztességesebb...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 komment · 1 trackback

Címkék: választás mszp magyarország szdsz liberalizmus kormányválság

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztavizet.blog.hu/api/trackback/id/tr221033227

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Öntsünk tiszta vizet a pohárba! 2009.03.29. 17:19:37

"A demokrata nem fél."(Bibó István)Kedves liberális politikusok!Úgy gondolom, elérkezett az a pont, amikor egy nagy levegőt kell venni. Megadtátok az esélyt a jelenlegi kormánynak, megadtátok az esélyt a Magyar Szocialista Pártnak. Ők köszönik szépen…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

osborne 2009.03.29. 17:33:51

megkockáztatom, hogy a szadesz azzal nem vesztene további szavazókat, sőt ha meglépné az előrehozott választásokat. de a paranoia és mogyifüggés felülírja a tisztánlátást ott már naggyon régóta.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2009.03.29. 17:38:48

Hány ajrópúnós pályázatról fognak dönteni a következő egy évben? UMFT, és társai? És abban a szadesz holdudvarának mennyi pénz csoroghat még? Akkor miről beszélünk? Naugye. Maradni kell, mert ha elzárják a csapokat, melyből a zsé folyik, akkor félni fognak. Ezek nem demokraták, kedves posztoló, bocs...

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2009.03.29. 17:40:16

itt mér nem jelennek meg a kommentek????

reality 2009.03.29. 17:51:22

Talán az Szdsz is "kettészakadt", és nem tudja, mit tegyen?

tiszta_vizet 2009.03.29. 19:18:33

Bocsánat a késésért, megfeledkeztem róla, hogy alapból moderálásra vannak beállítva a kommentek, azt hittem folyik majd magától itt minden... :)

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2009.03.29. 20:56:13

HÁt nem félnek, most már megszavazzák Bajnait. ez van...

tiszta_vizet 2009.03.29. 21:05:01

Jó, ez biztos megnyugtató, hogy akkor még egy évig kihúzza egy Bajnai-kormány, és addig még van fix fizetés, kocsi, stb.

Már csak az a kérdés, hogy baloldali, szociálisan érzékeny társadalmi tagozat, vagy micsoda mennyire fogja hagyni Bajnainak, hogy valamennyire nekiálljon gatyába rázni a gazdaságot, pl nyugdíjak terén, stb.

És igazából továbbra sem értem, miért gondolja bárki is, hogy 2010-ben népszerűbbek lesznek a mostani kormánypártok?
A legtöbb külföldi elemző szerint még 2010. is vastagon a válság éve lesz, kb utána indul be majd újra a világgazdaság állítólag...

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2009.03.29. 21:38:48

@tiszta_vizet: fix fizetés, kocsi, uggyannmáááár... átlagemberke elképzelése arról, hogy hogy lopnak a politikusok. Nem is azzal van a baj, hogy ők mit lopnak, hanem a sleppet mivel tömik ki. 24 millió forint James Joyce elemzésére, mint innovációs stratégiai kutatásra, és társaik:

www.nkth.gov.hu/hivatal/main.php?folderID=4541&objectID=5005646

meg madárinfluenzára kétmilliárd és így tovább. Ezért tartunk ott, ahol, és nem holmi szaros kormányzati Audik miatt...

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2009.03.29. 21:59:07

Egyetértek veled. A jelenlegi bóhozattá fajult miniszterelnök keresésben csak egyetlen tisztességes lépés maradt: köszönjük, de ehhez nem adjuk a nevünket. Ha nem tudnak érdemben választani, át kell adni a döntést a választópolgároknak. Mondjanak véleményt ők, bármi legyen is az. A demokrata valóban nem félhet.
süti beállítások módosítása